torsdag 12 december 2013

Garnboden är med på Sandnes Garns projekt
"Hjärtefilten"
(se berättelse nedan)
Du som vill och kan får mer än gärna hjälpa till.
Vi hoppas ha garnet i butiken nästa vecka, så välkommen in och hämta "din" filt. 
Om du inte har möjlighet att hämta materialet så kör vi ut det till dig (inom Karlstad)
Projekt "Hjärtefilten"

En dimmig morgon i början på augusti satt jag Thomas Kvist och Astrid Tedman lite trötta på ett morgonflyg till Sandnes. Vi beställde varsin kopp med rykande färsk kaffe och njöt av soluppgången som sakta men säkert smög sig fram över horisonten. Efter en kort stund började vi prata om en resa Astrid hade gjort tidigare i år till Etiopien. Där besökte hon bland annat ett ba...
rnsjukhus och delade ut flera stickade plagg och filtar. Resan hade satt djupa spår i Astrid och jag märkte att hon var full av intryck och eftertanke. Dom flesta unga mödrarna föder sina barn till fattigdom och en ganska så svår framtid med knappa utsikter.

"Ska vi göra något?" tänkte vi nog båda innan vi såg på varann och bekräftande kom överens om att vi hade både resurser,vilja och lust att göra något gott. Då föddes idén med "Hjärtefilten", ett projekt där vi nu med hjälp av våra fantastiska kunder ska sticka 2000 st filtar till dom nyfödda bebisarna. Det måste väl isåfall vara det minsta man kan få vid livets början??

Och nu är vi där. Vi har packat paket med garner och mönster. Responsen har varit enorm och redan första dagen anmälde sig nästan 50 butiker vilket vi är otroligt tacksamma för! Imorgon påbörjar vi utskickandet av material och vi ser fram emot att visa er både bilder och reportage från hela resans gång - från när vi fick hem garnet tills den dagen det lämnas på plats i Etiopien.

Jag vill rikta ett stort hjärtligt tack till alla som engagerat sig och som kommer hjälpa oss nå vårt mål med att få fram alla dessa filtarna för vi vet det kommer göra STOR nytta i slutändan.

Följ med här på facebook för att se hur projektet fortskrider!

Bästa hälsningar och stor tack från oss alla på Sandnes Garn Sverige.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar